Ord om “HEKSENS ALFABET”

[Anmeldereksemplar fra Gads Forlag]

Forfatter: Nanna Goul
Udgivelsesår: 2022
Antal sider:
168

Det her er det, jeg gerne vil bede om: Hekselitteratur ala fiktion i en moderne kontekst med natur, feminin energi, skabelse og sorg. This is it.

Kamma er igen gravid efter mange flere afbrudte graviditeter, og angsten er et mørke, det er svært at bevæge sig rundt i. I sit job som bibliotekar møder hun heksen Birgitte, som læser kragernes underlige adfærd, og beslutter at tage Kamma under sine vinger. Med mørkeøvelser, æggemagi og hyldetræer nærmer Kamma sig naturen omkring sig og i sig selv. Vi følger familieliv, arbejdsliv og hekseuddannelse (selvom ‘heks’ jo ikke er en beskyttet titel), og bliver vidner til en subtil bevægelse fra vante rammer og optegnede grænser, til det organiske liv, hvor alting eksisterer på én og samme tid.

Der er en fantastisk balance mellem det melankolske og humoristiske, og det lette sprog rummer et spektrum dybere lag. Det betyder også at samtlige karakterer får en dybde og kompleksitet, uanset hvor kortvarigt de bliver introduceret. Den gravitation Kamma og hendes datter mærker mod naturen, deres intuition og udfarende reaktioner på deres følelser, har en feminin styrke i sig, hvor både aggressivitet og sårbarhed får lov til at eksistere side om side.

Stemningen giver mig lyst til at hylde mine heksesøstre og danse nøgen under fuldmånen, så lets do that soon. Alt i alt et fantastisk værk, som ikke bør gå ubemærket hen – har allerede lyst til at læse den igen.

// Caroline

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s