Corona-content

Bossen har talt, og det betyder endnu længere tid derhjemme. Bøgerne kan meget – men man kan også gå lidt død i at stirre på hvide sider med sorte tegn, selvom vi elsker de støvede hardbacks. Har du brug for noget andet? Frygt ej, kære læser – der er mange, der har din ryg i disse tider! Der er et hav af digitale aktiviteter og online content, der bliver bragt direkte til dig, hvor end dit safe-space er. For at du ikke skal gå glip af godterne, har vi her listet de bedste muligheder op. Så er det bare at slå til!

Forfattermorgen med Gyldendal
Hver morgen fra 8.30-9 har du mulighed for at se en ny forfatter blive interviewet af Mikkel Fønsby. Det hele foregår på Facebook, hvor Gyldendal sender live, og det er et skønt samlingssted, hvor man kan sidde som publikum med kaffe i hånden og benene op på bordet. Har du ikke tid, eller vil du se nogle af de ældre interviews, så bliver de alle sammen gemt og er tilgængelige lige her.

Forfatteraften med Gyldendal
Ikke nok med de daglige interviews, så bliver der på samme måde afholdt højtlæsning. Alle hverdage kl. 20.30 bliver der delt en video med et nyt kapitel. Hver uge er det en ny bog og oplæser. Der er noget fantastisk i at blive læst for, og selvom det er længe siden, vi fik læst godnathistorier højt, så er det en perfekt mulighed nu, for igen at nyde omsorgen fra en andens læsende stemme. Klik her for at få adgang til oplæsningen – både de nye og gamle.

NaNoWriMo – #stayhomewrimo
Nogle af jer kender måske til NaNoWriMo – National Novel Writing Month – som bliver afholdt i november. I forbindelse med, at vi er mange, som nu er hjemme, har de udviklet et nyt tiltag, nemlig #stayhomewrimo. Formålet med dette er at igangsætte og vedholde ens kreativitet, samt at deltage i et fællesskab (med god afstand). Her kan man følge de checklister, der bliver lavet, hvor der både er taget hensyn til ens mentale, kreative, sociale og fysiske velvære. Du kan melde dig til lige her, og læse mere om #stayhomewrimo her.

Månedens udfordring – Ord om_
Nogle gange er det uoverskueligt at tage et valg om, hvilken bog man skal læse. Skulle det være gået din snude forbi, så kører vi hver måned en læseudfordring her på Ord om_. Vi skiftes til at give hinanden en læseudfordring; denne måned er det for eksempel Birgitte, der skal læse den mest forårsagtige bog, hun har. Har du lyst til at deltage i udfordringen, så hop over på vores instagram, hvor der altid er gode anbefalinger og inspiration til læsningen.

Gensyn med Romeo og Julie og Alice i Eventyrland
Der er ikke noget mere magisk end en aften i Det Kongelige Teater med røven solidt plantet i det røde plyssæde, imens du lader kunstnerne tage dig med til Verona, Eventyrland eller Napoli. Selvom landets teaterscener er lukket ned på ubestemt tid, behøver du ikke glip af dit teaterfix, for Det Kongelige Teater bringer ud. På KGL Xtra kan du streame et udvalg af opsætninger fx Romeo og Julie på Skuespilhuset og Alice i Eventyrland med Den Kongelige Ballet. Jeg ved i hvert tilfælde godt, hvad jeg skal bruge min påske på!

Coronamonologerne og Dagbog fra Covid-19
Kunstnerne er særligt relevante i disse tider, hvor vi har brug for, at der bliver sat ord på de erfaringer, vi alle gør os i øjeblikket. Det gør Teater Republique med Coronamonologerne og Caspar Eric og Knud Romer med Dagbog fra Covid-19 på Podimo. I førstnævnte har en række forfattere (b.la. Thomas Korsgaard, Madame Nielsen, Christina Hagen og Pia Juul) skrevet en monolog, som en skuespiller opfører fra sit hjem. Monologerne er optaget med computer eller telefon af skuespillerne selv og mimer således, hvordan vi er i kontakt med hinanden i disse dage.

Dagbog fra Covid-19 startede som et dagligt digt på Caspar Erics instagram og er nu blevet til en serie på Podimo, hvor Knud Romer har overtaget efter Eric.

Norsken, svensken og dansken
Norsken, svensken og dansken stikker måske lidt ud her, men jeg tænkte alligevel, jeg ville slå et slag for denne skandinaviske podcast. Her behandler danske Hassan Preisler, svenske Åsa Linderborg og norske Hilde Sandvik aktuelle kulturelle og politiske emner fra deres respektive nationale perspektiver. Det er interessant at følge med i, hvad der rører sig i vores nabolande og også opdage, hvor forskellige vi faktisk er. Og så er det en glimrende måde at få opøvet sit svensk og norsk – Vet ikke med dere, men jag gillar! Programmet kan høres på DR.

Den Korte Coronavis, behørig afstand af sandheden og mememagerne
Selvom det er en alvorlig tid, hvor menigmand ikke skal lege ekspert, synes jeg alligevel det er vigtigt, at vi har satiren til at stille kritisk spørgsmålstegn ved de politiske beslutninger, der bliver til under dække af lægefaglige vurderinger. Kirsten Birgit og Rasmus Bruun er genopstået med Den Korte Coronavis (juhu!) og fortsætter, hvor de slap med knivskarp satire og kritisk analyse af høj kvalitet. Samtidig er Jonatan Spangs ugentlige talkshow genopstået som På behørig afstand af sandheden, hvor Spang sætter spot på ugens aktuelle begivenheder. Den Korte Coronavis kan høres, hvor du normalt henter din podcast, imens På behørig afstand af sandheden kan streames på DR. Er man ikke til disse formater men til satire, kan man gå på Instagram from Facebook og tjekke Mememagerietsandenprofil ud!

//Caroline og Birgitte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s